Polícia vyšetruje usmrtenie dievčatka drevenou skriňou

07.01.2007 Kežmarok

Prešov 7. januára (TASR) - Masívna drevená skriňa sa stala osudnou pre šesťročné dievčatko zo Stropkova. K tragédii došlo v sobotu 6. januára neskoro večer v...
Prešov 7. januára (TASR) - Masívna drevená skriňa sa stala osudnou pre šesťročné dievčatko zo Stropkova. K tragédii došlo v sobotu 6. januára neskoro večer v jednej z chát v Starej Lesnej v okrese Kežmarok.

Podľa dnešnej informácie zástupcu krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Daniela Džobanika začal popradský policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti nešťastia ešte nie sú presne známe. Dievčatko sa hralo spolu s ďalšími deťmi na poschodí chaty a masívna skriňa ho pritlačila k drevenému stolu. Utrpelo zranenia, ktorým podľahlo.
Ako pre TASR uviedol službukonajúci lekár Stanice Záchrannej zdravotnej služby v Kežmarku Peter Šterbák, márne bolo úsilie záchranárov oživiť dieťa. Do ich príchodu sa pokúšali resuscitovať malú pacientku laici i po anglicky hovoriaci lekári. Záchranári prevzali kardiopulmonálnu resuscitáciu spolu s členmi Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku, ktorí taktiež prišli na miesto. \"Dieťa utrpelo vážny úraz hlavy a krčnej chrbtice, ktorému napriek hodinovému oživovaniu podľahlo, \" spresnil.
 

Vyberte región

mark